Tijdens de boeklancering van de Leeslichteditie van Het huis aan de Gouden Bocht in het Rijksmuseum werd af en toe flink gelachen. Taalambassadeur Vera vertelde dat zij nu alle boeken van Harry Potter gewoon kan lezen. En dat zij ze beter vindt dan de film. Ook taalambassadeur Riek kreeg de handjes op elkaar, toen zij vertelde waarom ze nooit eerder lezen had geleerd: 'Ik had allemaal lakeien om me heen, mijn man en mijn kinderen deden alles voor me. Ik hoefde helemaal geen lezen te kunnen.' Ze is nu wel blij dat ze het uiteindelijk toch geleerd heeft. Ze kan nu zelf haar belastingaangifte doen!
Ralf Beekveldt
De uitgever van de Leeslicht-serie, de heer Ralf Beekveldt, verklaart deze titel een mooie aanvulling te vinden op de uit 43 titels bestaande Leeslicht serie. De reeks bestaat al sinds 8 september 2007! In deze serie staat de volwassen moeilijke lezer centraal. Door bekende titels op een toegankelijke manier te herschrijven, zijn een flink aantal boeken ook voor hen leuk om te lezen. En als je plezier hebt in lezen, dan grijp je eerder naar een boek!
Ralf Beekveldt bedankt stichting Lezen & Schrijven voor de prettige samenwerking, en kondigt aan op zoek te zijn naar een nieuwe sponsor. JtI heeft stichting Lezen & Schrijven gesponsord voor Leeslicht, en daar komt dit jaar een einde aan.
Rijksmuseum
Voor het Rijksmuseum is deze makkelijk lezen uitvoering ook een aanwinst, zo vertelt de uitgever van het museum: Mensen die eerst dit boek lezen, hebben al wat voorkennis over de 17e eeuw! Ze kunnen dan beter kijken en met meer plezier genieten van alle mooie dingen in het Rijksmuseum!
Scholen en leesclubs
Een bezoek aan het Rijksmuseum vóórdat u het boek leest, levert weer meer voorkennis op om het verhaal beter te begrijpen! Leeslichtboeken worden veel gelezen door leesclubs in o.a. bibliotheken. En ook als u niet in buurt van het Rijksmuseum woont, is er in de bibliotheek een schat aan informatie te vinden over de 17e eeuw! Dus met die voorkennis aanreiken komt het wel goed.