Heel Nederland Leest 2024: Joe Speedboot en een eenvoudige versie van Sonny Boy

Op 1 november gaat Heel Nederland Leest 2024 van start. Deze actie is een initiatief van het CPNB, in samenwerking met Hebban en de Nederlandse bibliotheken. Het doel? Dat iedereen in Nederland hetzelfde boek leest! Want dan kan iedereen over dit boek meepraten, en dat werkt verbindend. In de maand november kun je daarom in de bibliotheek een gratis boek ophalen. Dit jaar is dat het boek Joe Speedboot van Tommy Wieringa.

Maar niet iedereen vind lezen makkelijk. Daarom maakten wij een eenvoudige versie van het boek voor CPNB. Zo kunnen mensen die moeite hebben met lezen, ook voor een makkelijke versie van Joe Speedboot kiezen.* En kan écht iedereen meepraten over het boek!

Ook in voorgaande jaren hadden wij de eer om eenvoudige versies van de boeken voor Heel Nederland Leest te maken. Zoals Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls en De wandelaar van Adriaan van Dis. Vorig jaar maakten wij een eenvoudige versie van Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Dit boek is te bestellen in onze webwinkel! Het boek is hertaald naar leesniveau A2/B1 en volgt de Surinaamse student Waldemar die in 1928 naar Nederland verhuist en verliefd wordt op een oudere Nederlandse vrouw. De twee beginnen een affaire en krijgen te maken met veel vooroordelen. Zal hun liefde standhouden?

Bestel het boek via deze link!

…….

*Bibliotheken konden het boek in mei/juni bestellen. Neem contact op met uw bibliotheek als u wilt weten of ze de eenvoudige versie aanbieden tijdens Heel Nederland Leest.